Sammio

Tietosuojan kehittäminen ja hallinta – GDPR ja ePrivacy | 21. - 22.11.2018 | Huone Tapahtumahotelli, Helsinki

Tietosuojahankkeista tietosuojan hallintaan

Tietosuojatyön on parhaillaan siirtymässä tietosuojahankkeista osaksi yritysten jokapäiväistä arkea. Saat tästä koulutuksesta suomen kokeneimpien tietosuoja-asiantuntijoiden opastamana kokonaiskuvan missä tietosuojan tiimoilla nyt mennään ja millaisilla askelmerkeillä jatketaan tästä eteenpäin. 

Ensimmäisenä päivänä opit kuinka tietosuoja-asetuksen velvoitteita on yritysten tietosuojahankkeissa ratkaistu. Kerromme myös mitkä vaatimukset ovat osoittautuneet vaikeiksi ja miten kehittäminen niiden osalta jatkuu. Opit myös, miten tietosuojapalveluajattelulla voidaan tuottaa arvoa asiakkaille ja kehittää yrityksen sisäistä tietosuojatyötä. Opit myös miten tietosuojahankkeista siirrytään tietosuojan hallintaan.  

Toisena päivänä opit tietosuojan ajankohtaisimmista kehityskohteista parhaita käytäntöjä. Olemme valinneet päivään hyödyllisiä teemoja tietosuojasta sopimisesta ja henkilötietojenkäsittelyn hallinnasta.  Kerromme myös, kuinka voitte hyödyntää tietosuojan kypsyystasoja tietosuojan kehittämissä. Opit myös, miten valmisteilla oleva ePrivacy-asetus tulee todennäköisimmin vaikuttamaan verkkopalveluiden personointiin sekä digimarkkinointiin ja -analytiikkaan. 

Koulutuksen päiväohjelma

Pidämme kahvitauot sopivissa väleissä aamu- ja iltapäivällä.

1. päivä, GDPR ja tietosuojan kehittäminen

8.30

Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00

Tervetuloa koulutukseen 

Markus Salminen, OTM, KTM, European Privacy Seal Legal Expert, Lex-Dialog Oy

9.05

Tietosuoja-asetuksen aika 

Markus Salminen, OTM, KTM, European Privacy Seal Legal Expert, Lex-Dialog Oy

 

  • Tietosuoja-asetuksen soveltaminen alkanut: Missä mennään nyt ja mitä seuraavaksi? 
  • Kokonaiskuva tietosuojalainsäädännön toteuttamisesta 
10.00

Kahvitauko

10.15 

Tietosuoja-asetuksen velvoitteet ja mitä vielä tehtävää 

Markus Salminen, OTM, KTM, European Privacy Seal Legal Expert, Lex-Dialog Oy

 

  • Tietosuoja-asetuksen tärkeimmät velvoitteet kertaus
  • Mitä haasteita vielä jäljellä tietosuojahankkeiden jälkeen 
12.00

Lounas

12.45

Tietosuojan palveluajattelu 

Hanna Lankinen, kehityspäällikkö, tiimipäällikkö, tietosuoja, OP Ryhmä

 

  • Tietosuojapalvelut asiakkaille ja rekisteröidyn oikeuksien toteuttaminen 
  • Yrityksen sisäiset tietosuojapalvelut 
14.15

Kahvitauko

14.30

Siirtyminen kehityshankkeesta tietosuojaohjelman operointiin 

Heikki Tolvanen, Chief Legal Engineer, PrivacyAnt Oy  (kesäkuun toteutus)

 

  • Miten siirrytään projektimoodista tietosuojaohjelman operointiin? 
  • Tarvittavat rakenteet ja politiikat 
  • Jatkuva arviointi ja kehittäminen 
16.00

Ensimmäinen koulutuspäivä päättyy

2. päivä, Tietosuojan hallinta ja ePrivacy

8.30

Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00  

Tietosuojasta sopiminen ja toiminta henkilötietojen käsittelijöiden kanssa 

‎Juhani Karjasilta, tietoturvajohtaja, Ilmarinen

 

  • Henkilötietojen käsittelysopimukset ja käsittelijöiden sitouttaminen 
  • Henkilötietojen käsittelyn ohjaus ja koordinointi 
10.00

Kahvitauko

10.15  

Tietosuojan hallinnan kypsyystasot ja kehitystyö  

Mikko Vieremö, Data Privacy Manager, Finnair (marraskuun toteutus)

 

  • Kypsyystasojen tunnusmerkit 
  • Kypsyystason ja tavoitetason heijastuminen kehitystyöhön 
12.00

Lounas

12.45

Tietosuojan hallinta matkustajatietoyksikössä ja matkustajatietojen käsittelyssä 

Juhani Korja, ylitarkastaja, Poliisihallitus

 

  • Matkustajatietoyksikkö – mikä se on? 
  • Tietosuojan merkitys matkustajatietoyksikössä 
  • Välineet tietosuojan hallintaan 
14.15

Kahvitauko

14.30

ePrivacy-asetuksen vaikutukset digimarkkinointiin ja -analytiikkaan 

Markus Salminen, OTM, KTM, European Privacy Seal Legal Expert, Lex-Dialog Oy

 

  • Digimarkkinoinnin ja -analytiikan velvoitteet vs. maantapa  
  • Tulevan ePrivacy -asetuksen vaikutukset toteutuksiin 
16.00

Koulutus päättyy

Seuraava toteutus 21.-22.11.2018

Koulutus järjestetään Tapahtumahotelli Huoneella, Helsingin Jätkäsaaressa, osoitteessa Länsisatamankatu 16, 00180 Helsinki. Katso koulutuspaikan sijainti ja saapumisohjeet 

Hinnat

Yksityinen sektori / Julkinen sektori

Etuhinta 21.9 asti

1 445 €/ 945 €

Etuhinta 19.10 asti

1 545 €/ 995 €

Normaalihinta

1 645 €/ 1 045 €

Hintaan lisätään alv 24 %. Hintaan sisältyvät sähköiset materiaalit, kahvit ja lounaat. Seminaarimaksun laskutamme ilmoittautumisen saatuamme.

Ilmoittaudu

Koulutuksessa opit:

1. Missä mennään ja millaisilla askelmerkeillä jatketaan eteenpäin 

2. Opit tietosuojatoteutusten parhaita käytäntöjä ja ns. vaikeiden vaatimusten ratkaisumalleja 

3. Opit tietosuojapalveluajattelun periaatteet ja toimintamalleja 

4. Miten tietosuojahankkeesta siirrytään jatkuvaan tietosuojatyöhön 

5. Miten ePrivacy-asetus vaikuttaa digimarkkinointiin ja -analytiikkaan 

  • Kouluttaja

Markus Salminen

OTM, KTM, European Privacy Seal Legal Expert, Lex-Dialog Oy

 

  • Kouluttaja

Hanna Lankinen

kehityspäällikkö, tiimipäällikkö, tietosuoja, OP Ryhmä

  • Kouluttaja

Juhani Karjasilta

tietoturvajohtaja, Ilmarinen

  • Kouluttaja

Mikko Viemerö

Data Privacy Manager, Finnair

  • Kouluttaja

Juhani Korja

ylitarkastaja, Poliisihallitus

Kenelle koulutus on tarkoitettu? 

Koulutuksesta hyötyvät erityisesti tietosuojan ammattilaiset, jotka haluavat vahvistaa tietosuojaosaamistaan. Koulutus on hyödyllinen myös muille IT:n kanssa työskenteleville henkilöille, joiden työhön muuttuvat tietosuojavaatimukset vaikuttavat.

Tittelisi/työnkuvasi voi olla esimerkiksi: 

  • tietoturvajohtaja/-päällikkö/-asiantuntija/-suunnittelija
  • tietosuojavastaava (tai sellaiseksi kouluttautuva)
  • tietohallintojohtaja/-päällikkö/-vastaava
  • asiantuntija (vastuu henkilötietojen käsittelystä)
  • verkkopalveluiden ja tietojärjestelmien kehittäjä/asiantuntija/suunnittelija
  • järjestelmäpäällikkö/-arkkitehti/-asiantuntija/-suunnittelija
  • kehitysjohtaja/-päällikkö
  • asiakkuus- ja liiketoimintajohtaja/-päällikkö/-vastaava