HTML- ja CSS-taidot tuovat ketteryyttä verkkosivujen ylläpitämiseen

html-css-verkkosivutekniikat-720x320Taipuvatko taitosi verkkosivujen kehittämiseen? Työskenteletkö säännöllisesti verkkosivukehittäjien kanssa? Ylläpidätkö itse organisaatiosi verkkosivuja?

Harvassa ovat organisaatiot, joilla ei olisi verkkosivuja tänä päivänä. Käyttäjälähtöisten, visuaalisten ja ajan tasalla olevien verkkosivujen ylläpitäminen ja kehittäminen jää usein sivujen tilaamisen jälkeen organisaation työntekijöiden vastuulle. HTML ja CSS ovat yleisimmät verkkosivujen rakentamiseen käytettävät kielet, joiden ymmärtäminen on avuksi esimerkiksi verkkosivujen uudistamisessa ja päivittämisessä.

On totta, että jokainen ei voi olla mestari kaikessa, mutta verkkosivutekniikoiden perusteiden hallinta hyödyttää myös ei-koodaajia. Me kerromme, miksi IT-maallikonkin kannattaisi hallita verkkosivutekniikat.

Saa se, mitä tilaat – Helpompaa kommunikointia ammattilaisten kanssa

Graafikot, käytettävyyssuunnittelijat sekä markkinoinnin ammattilaiset suunnittelevat verkkosivuja yhdessä teknisten toteuttajien kanssa. Tuntuuko toisinaan, että yhteisen kielen löytäminen IT-asiantuntijoiden kanssa on haastavaa?

Tilataanpa verkkosivu-uudistus ulkopuolelta tai talon sisältä, yhteistyön ja kommunikoinnin tulee olla sujuvaa. Kun verkkosivujen tilaaja tuntee verkkosivutekniikan ja kuvauskielet, hän osaa paremmin kommunikoida toiveensa ja tavoitteensa. Näin hän myös saa sen, mitä haluaa.

Teknisten periaatteiden ymmärtäminen auttaa myös välttämään turhat kompromissit. Asiansa tietävä ostaja ei tule huijatuksi eikä maksa turhasta. HTML- ja CSS-osaaminen auttaa ymmärtämään verkkosivuprojektin realiteetit, rajat ja mahdollisuudet.

Do it yourself – Itsenäisempää verkkosivujen päivitystä ja muokkausta

Verkkosivu-projektin suurimman työn ollessa takanapäin vastuu sivujen päivittämisestä on pääasiassa organisaatiolla itsellään.

Miksi maksaa ulkopuolisille pienistä muutoksista tai viedä yrityksesi verkkovastaavan aikaa, jos pystyisit toteuttamaan muutokset myös itse? HTML- ja CSS-kielten perusymmärrys antaa viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijoille työkalut sivupäivitysten ketterään tekemiseen.

Itse tekemällä saat myös toivomasi lopputuloksen. Vaikka vaativammat toimenpiteet saattavat vaatia ammattilaisen apua, voit toteuttaa perusasiat näppärästi omien visioidesi mukaan.

Etene koodiportaalla – Edistyneempää osaamista haastavampia taitoja varten

Tulevaisuus ja haastavammat työtehtävät ovat avoinna niille, jotka hallitsevat koodin. Vaikka kaikista ei tarvitse tulla koodareita tai web-kehittäjiä, HTML- ja CSS-taidot luovat pohjan myös haastavampien ohjelmointikielten opetteluun.

Klassisten verkkosivutekniikoiden hallitseminen on askel ylöspäin ohjelmointiportaalla. Niiden opettelu on panostus paitsi työntekijän omaan henkilökohtaiseen osaamiseen myös organisaation talenttipooliin. Koodaripulan ollessa kuumimmillaan on investointi verkkokehitys- ja ohjelmointitaitojen opetteluun talon sisällä kannattava.