Sammio

SOTE Asiakasmaksut 2018 | 20. - 21.11.2018 | Alma-talo, Helsinki

Miten tehokkaita asiakasmaksut ovat palvelukysynnän ohjaamisessa?

Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksulakia uudistetaan. Tavoitteena on selkeämpi ja uusia palvelumuotoja vastaava asiakasmaksulaki, jossa otetaan huomioon muun muassa sote-uudistuksen vaatimukset. Missä lakiuudistuksessa mennään tällä hetkellä? Mitä uudesta asiakasmaksulaista tulisi tietää? Ovatko asiakasmaksut esteenä palveluun hakeutumisella tulevaisuudessa?

Sote Asiakasmaksut 2018 -intensiiviseminaari etsii ratkaisua siihen, miten asiakasmaksut tulisi käytännössä järjestää, jotta ne olisivat mahdollisimman toimivia. Aiheeseen pureudutaan kahden päivän ajan huippuasiantuntijoiden voimin!

Husin hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen pureutuu puheenvuorossaan asiakasmaksujen rooliin palvelukysynnän ohjaajina ja rajaajina. THL:n tutkimuspäällikkö Jussi Tervola  puolestaan syventyy teemaan siitä, mikä on asiakasmaksujen vaikutus eriarvoisuuteen. SOSTE:n tutkimuspäällikkö Anne Perälahti valottaa puheenvuorossaan, miten maksukatto toteutuu nykyisellään ja mitä muutoksia on luvassa. Espoon kaupungin vammaisneuvoston pj Pirkko Kuusela avaa näkökulmaa siihen, mitä maksuttomia erityisryhmiä on tällä hetkellä ja tuleeko uusia erityisryhmiä maksuttomuuden alle tulevaisuudessa.

Mukana myös Kehittäjäraati, jonka johdolla pohditaan vastausta siihen, että onko asiakasmaksuista kokonaisuudessaan hyötyä vai haittaa?

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan keskusteluun, laajentamaan näkökulmaa ja rakentamaan entistä parempia asiakasmaksuja!

Mediuutiset on terveysalan ammattilaisten sitoutumaton uutis- ja ajankohtaismedia. Vastaamme Suomen asiantuntevimmasta terveysalan uutislehdestä, verkkosivuista sekä sosiaali- ja terveysalan koulutuksista ja tapahtumista.

Tutustu ohjelmaan

#soteasiakasmaksut2018

Seuraa ja jaa kokemuksesi somessa.

Tämä seminaari myös striimataan! Lue lisää

Tutustu puhujiin

Anne Perälahti | Puhujat

Anne Perälahti

tutkimuspäällikkö, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys

Kaisa Taimi | Puhujat

Kaisa Taimi

asiakasohjauspäällikkö, Tampereen kaupunki

Jari Mäkäräinen | Puhujat

Jari Mäkäräinen

toimittaja, Yle Ajankohtaistoiminta

Kiinnostuitko, ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu