Sammio

Teknologiakasvajat 2018 | 13.9.2018 | Scandic Park, Helsinki

Huipputiimin suoritusta parantamassa

elokuu 18, 2017

Palkkaisitko personal trainerin, joka ei seistessään näe varpaitaan? Yhtä epätodennäköistä on, että hyväksyisit yrityksesi kasvun kirittäjäksi henkilön, jolla on sinua vähemmän bisnesosaamista. Pääomasijoittaja siivittää yrityksen kasvua eli tavallaan toimii sen personal trainerina.

Pääomasijoittaja arvioi ja haastaa yrityksen strategiaa, tukee yritystä sen tavoitteiden saavuttamisessa, sparraa johtoa ja tarvittaessa myös täydentää yrityksen tiimiä niin, että sillä on paremmat edellytykset saada aikaan tavoiteltua kasvua.

HR-johtajan silmin pääomasijoittajan oma tiimi on äärimmäisen mielenkiintoinen. Kyseessä on joukko erittäin päteviä oman alansa asiantuntijoita, jotka jo lähtökohtaisesti suhtautuvat omaan työhönsä hyvin kunnianhimoisesti, tavoitteellisesti ja sitoutuneesti. Jos tiimin kyvykkyyden näkee vain sen yksilöiden kyvykkyyksien summana, pääsee HR-johtaja viettämään kissanpäiviä. Tarvitaan vain toimiva tavoiteasetanta – sen merkitystä yhtään väheksymättä – ja tuloksia syntyy puoliautomaattisesti. Työn suurempaa merkitystäkään ei tarvitse kaukaa hakea: yritystoiminnan ja talouden kasvun edistäminen motivoi vahvasti sellaisenaan.

Mutta asia ei ole niin yksinkertainen, ei pääomasijoittajan omassa tiimissä, eikä sen omistamissa kohdeyrityksissä.

Lue koko kirjoitus täällä: http://www.tekniikkatalous.fi/kumppaniblogit/suomen_teollisuussijoitus/huipputiimin-suoritusta-parantamassa-6650800

 

Kirjoittaja Anna Kilpi, Johtaja, HR, viestintä ja lakiasiat, Tesi