Sammio

Tulevaisuuden tehdas 2017 | Sokos Hotel Torni, Tampere

Tulevaisuuden tekijät suunnittelevat tulevaisuuden tehtaan

ABB, Fastems, Tekniikka&Talous, Aalto, TTY ja LUT järjestivät syksyllä edellä mainittujen yliopistojen opiskelijoille kilpailun, jossa suunniteltiinn tulevaisuuden tehdasta. Raati valitsi projektityökurssin osana tehtävistä ryhmätöistä parhaat ryhmät finaaliin. Finalistit esittivät työnsä pitchaus-muodossa tapahtumassa Scandic Parkissa 17.11.2016.

Voittaja valittian tapahtumassa yleisön äänestyksellä. Palkintona voittajat saivat mahdollisuuden osallistua robotin ohjelmointikoulutukseen sekä alan kansainvälisille messuille.

 

Tulevaisuuden tehdas 2016 -kilpailun iloiset voittajat.

The Next Generation Dashboard with Gamified Real-Time Employee Analytics eli pelillisesti toimiva, reaali-aikainen yhdistetty tuotannonhallinta ja henkilöstönhallinta työkalu on voittanut tulevaisuuden tehdasta visioineen opiskelijakilpailun.

image001-9

Kuvassa Tulevaisuuden tehdas 2016 -kilpailun voittajat: Aleksi Kuuva, Jesse Wickström, Sebastian Sigfrids, Ville Paakkunainen ja Jonas Anthoni.

Tulevaisuuden innovatiivisia ja hullujakin tehdasideoita hakeva kilpailu järjestettiin Tulevaisuuden tehdas 2016 –tapahtuman yhteydessä.

-Henkilöstöhallintaa ja tuotannonhallintaa ei yleensä yhdistetä, ja tähän on tuotu vielä pelillistäminen, kertoo TTY:n tuotantotalouden opiskelija Samu Ahola voittaneesta joukkueesta pilke silmäkulmassa.

Uuden mielikuvituksellisen työkalun avulla pystyy esimerkiksi katsomaan suoraan tehdashalliin ja näkemään miten tuotanto sujuu ja kuka tekee töitä.

Aholan lisäksi ryhmässä olivat huomisen tai ehkä mieluummin ylihuomisen tehdasta ideoimassa Ville Strandman, Timo Vuojamo ja  Joonas Hurskainen

Kilpailun finaalissa neljä joukkuetta

Neljän opiskelijaryhmän finaaliin oli selvinnyt oli yksi ryhmä Aalto-yliopistosta, kaksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta ja yksi Tampereen teknillisestä yliopistosta.

LUT:n kansainvälinen joukkue esitteli tulevaisuuden ruokatehtaan Food Factoryn, joka korvaa keittiöt ja minkä voi perustaa minne vain. Ryhmässä olivat mukana Tuhin Choudhury, Malik Atif Qamar, Sankar Karuppannan Gopalraj, Sara Moghaszadeh Bazaz ja Viktor Lagern.

Aalto-yliopisto ryhmä oli kehittänyt konseptin mobiilista tehtaasta (Factory on the road ), jossa lisäävää valmistusta eli 3d-printtereitä voidaan kontissa kuljettaa skaalattavasti vaikka arktisille alueille tai katastrofialueille. Idean takana olivat Aleksi Kuuva, Jesse Wickström, Sebastian Sigfrids, Ville Paakkunainen ja Jonas Anthoni.

LUT:n opiskelijoiden tulevaisuuden idea oli nanorobotiiikalla ja älymetallilla toteutettu kiinnityslaite . Nanoteknologian tehdassovellusta olivat miettineet Ralf Marquardt, Ilari Hurskainen, Esa Kauppila ja Mikko Laitinen.

Palkinnoksi voittajajoukkue saa matkan ensi syksynä Hannoverissa järjestettäville Emo-messuille. Lisäksi jokainen finaaliin päässyt ryhmä saa kisan sponsorien ABB:n ja Fastemsin tarjoaman robottien ohjelmointikoulutuksen.

Tulevaisuuden tehdas -tapahtumaan kuuluva, englanniksi pidettävä opiskelijakisa järjestettiin nyt toista kertaa. Kilpailussa oli mukana opiskelijaryhmiä Aalto-yliopistosta, Tampereen teknisestä yliopistosta sekä Lappeenrannan teknisestä yliopistosta.

Vuosi sitten voiton kisassa vei joukkue, joka laati esityksen tulevaisuuden lähiruoan tuotannosta.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Tekniikka&Talous -lehden sivuilla 17.11.2016, lähde: www.teknikkkatalous.fi