Suomalainen yrittäjyys

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto

Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla on pitkät perinteet. Vuonna 1968 Suomen Yrittäjät ja vakuutusyhtiö Fennia halusivat nostaa yrittäjyyden arvostusta kannustamalla ja palkitsemalla menestyneitä yrittäjiä.

Syntyi Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto, joka on vuosien aikana luovutettu sadoille yrityksille tai yksityishenkilöille.

Arvostettu palkinto

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto on julkinen tunnustus erimerkillisestä yrittäjyydestä. Arvostetulla palkinnolla halutaan korostaa oma-aloitteisten ja taloudellisten riskien ottamiseen uskaltavien yrittäjien merkitystä talouselämässämme ja samalla parantaa yrittäjyyden arvostusta yhteiskunnassamme. Palkintokriteereissä huomioidaan erityisesti yrityksen tuottavuus, tuotekehitys, liikeidea, yrityksen kasvu, työllistävä vaikutus sekä pääoman käytön tehokkuus.

Palkintolautakunnalla vuosittain vaikea valinta

Yrittäjäjärjestön aluejärjestöt ehdottavat palkintolautakunnalle valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajaa. He voivat ehdottaa kahta yritystä, joista toisen tulee olla korkeintaan 50 henkilöä työllistävä yritys.

Lue lisää